Mercedes nu a uitat de EQG: când va ajunge pe piață

de: Andrei Tilimpea
26 09. 2022

Un pas major în obiectivul companiei de a oferi o flotă complet electrică până în 2030.

În 2019, Mercedes-Benz a provocat o zguduire în industria auto când a anunțat că lucrează la o versiune cu emisii zero a SUV-ului lor G-Class, numită EQG. Acum, CEO-ul Ola Källenius a oferit mai multe informații despre când, exact, Clasa G electrică va deveni disponibilă publicului larg.

Potrivit unui raport de la Autoblog, Källenius le-a spus membrilor presei că vehiculul special ar trebui să fie scos pe piață până la sfârșitul anului 2024.

Mercedes-Benz a oferit o privire de aproape asupra unei versiuni de concept a EQG în 2021, anunțând inițial că va fi disponibilă în 2025.

Källenius a raportat că un prototip timpuriu pe care l-a testat la terenurile de testare Mercedes-Benz Clasa G. în Graz, Austria a fost mai mult decât la îndemână. „De acum înainte, mersul pe teren este electric”, a spus el reporterilor.

Parteneriat cu Qualcomm

Mercedes este cea mai recentă marcă care a folosit platformele Qualcomm Snapdragon pentru a alimenta cockpiturile digitale și sistemul telematic al vehiculelor sale, alăturându-se celor de la Stellantis, Hyundai, Renault, Volvo, BMW și VW.

Mercedes-Benz va folosi șasiul digital Snapdragon de la Qualcomm în vehiculele viitoare, a spus Qualcomm Technologies.

Șasiul digital Snapdragon este un set de platforme deschise, scalabile, pentru utilizare în conectivitate, cabinele digitale și sisteme avansate de asistență pentru șofer.

„Parteneriatul nostru tehnologic transformă vehiculele Mercedes-Benz pe măsură ce oferim experiențe de calcul, performanță, inteligență artificială și siguranță de neegalat, oferind soluții premium pentru următoarea lor generație de automobile”, a declarat Nakul Duggal, șeful auto Qualcomm, într-un comunicat.

Mercedes va folosi platforma de cockpit Snapdragon a Qualcomm pentru a îmbunătăți asistența virtuală în vehicul. De asemenea, va utiliza platforma de conectivitate auto Qualcomm, permițând „conectivitate ultra-rapidă” și „timpi de răspuns rapid la rețea” necesari sistemelor de siguranță avansate, potrivit gigantului tehnologic.

Acordul vine la câteva zile după ce rivalul Nvidia și-a prezentat cel mai recent computer de înaltă performanță destinat utilizării auto.